Ondersteuning voor Onderwijsinstellingen

Wij bieden uniforme IT beheeroplossingen op maat gemaakt voor onderwijsinstellingen om onderwijs alomvattend te maken en te verbeteren

Contact

In de loop der jaren is het onderwijs getuige geweest van een aantal verbazingwekkende technologische innovaties, waaronder leren op afstand, VR- en AR-laboratoria, IoT, etc. Nu technologie de onderwijssector overspoelt, wordt van instellingen verwacht dat ze de ideeën van studenten tot leven kunnen brengen door in hoge mate te vertrouwen op hun technologische infrastructuur, om leerkanalen te ondersteunen, en onderzoek en samenwerking te bevorderen.

Aan de andere kant worden IT afdelingen in dergelijke technologie-gedreven schoolomgevingen geconfronteerd met toenemende uitdagingen als het gaat om het op de hoogte blijven van een steeds veranderend technologisch landschap. Enkele van deze pijnpunten zijn:

Het beheren, volgen, bijwerken en beveiligen van schoolmiddelen, open netwerken en apparaten tegen beveiligingsincidenten.

Toegang verlenen en beheren op basis van rollen tot studenten- en faculteitsdossiers, leerkanalen, curriculum en gegevens van de instelling.

​Zorgen voor een hoge uptime en beschikbaarheid van schoolnetwerken, interne leerportalen en kritieke applicaties voor een onafgebroken leerproces.

Protocollen afdwingen om leerwebsites en forums te whitelisten en de toegang tot sociale media, entertainment, nieuws, etc. te beperken.

​Geavanceerde oplossingen voor optimalisatie van uw IT-infrastructuur

Uitgebreide oplossingen voor IT beheer op locatie en in de cloud voor de onderwijssector stellen je in staat om volledige controle te krijgen over je IT infrastructuur en diensten, zowel op school als op afstand, om zo een zeer veilig en verbonden ecosysteem voor onderwijs te creëren.

​Curriculum, faculteits- en studenten dossiers en toegangsbeheer

Onderwijsinstellingen maken gebruik van Active Directory om accounts voor studenten, docenten, curriculum en medewerkers te beheren. Daarnaast moeten ze rolgebaseerde toegang bieden tot faculteits- en leerplanrecords aan bevoegde medewerkers. Al deze ingewikkelde processen van het verstrekken, beheren en verwijderen van accounts moeten in een zo kort mogelijke tijd worden geïmplementeerd.

Robuuste oplossingen voor uw uitdagingen op het gebied van identiteitsbeheer

Geïntegreerde IT oplossingen voor het onderwijs die helpen bij het beheren van gebruikers-, studenten en faculteitsdossiers. Onderwijsinstellingen kunnen de toegang regelen, beveiliging afdwingen en zorgen voor compliance. De voordelen zijn onder andere:

 • Geautomatiseerd in één stap accounts aanmaken voor nieuwe studenten in Active Directory, Microsoft 365, Exchange en G Suite.

 • Werk bestandsservermachtigingen, groepslidmaatschappen en persoonlijke attributen bij, zodat studenten en medewerkers op verzoek toegang kunnen krijgen tot hun cursusmateriaal.

 • Identificeer inactieve gebruikersaccounts en schakel de accounts uit van studenten die gestopt zijn met een cursus of een sabbatical hebben genomen.

 • Bulkreset voor vergeten of verlopen studentenwachtwoorden.

 • De accounts en bijbehorende gegevens van uitgaande afgestudeerden opschonen.

School helpdesk en asset-management

Semester na semester is er een hoge instroom van studenten, wat een groeiend aantal ondersteuningsproblemen, nieuwere sets SLA's en veranderingen betekent, waarbij elke groep eindgebruikers zijn eigen gevarieerde eisen heeft. IT teams moeten zorgen voor een snelle oplossing van incidenten, periodieke audits en het beheer van middelen verspreid over meerdere locaties.

Slimme enterprise service management oplossingen voor het onderwijs

Van het oplossen van grote incidenten en het afhandelen van verzoeken van studenten en faculteiten tot het stroomlijnen van service aanvraagprocedures, enterprise service management oplossingen zullen uw IT helpdesk op alle fronten helpen:

 • Biedt studenten en docenten een centraal contactpunt voor toegang tot schooldiensten, aankondigingen, informatie en meer.

 • Audit, synchroniseer en beheer verspreide middelen en helpdesks vanaf één console.

 • Maak aangepaste workflows om serviceverzoeken te vervullen, alledaagse taken te automatiseren, veranderingen te beheren en releases naadloos uit te rollen.

 • Stel studenten en medewerkers in staat om met een geïntegreerd zelfbedieningsportaal op effectieve wijze prioriteiten te stellen en zich te richten op belangrijkere taken.

 • Integreer netwerkalarmen, apparaatbeheer en gebruikersportalen met uw servicedesk om een gedetailleerd overzicht te krijgen van al uw dagelijkse IT activiteiten.

​Beheer en beveiliging endpoints op school

De toepassing van innovaties zoals VR labs, augmented reality en slimme klaslokalen vereist een verscheidenheid aan endpoints, waaronder smartphones, tablets, servers, desktops, etcetera. IT afdelingen worden dus opgezadeld met de uitdaging van het beheren, updaten en beveiligen van het brede scala aan endpoints op scholen, waarbij handmatig onderhoud niet alleen omslachtig, maar ook duur is.

Unified Endpoint management oplossingen voor doorlopend leren

Uitgebreide IT oplossingen voor de onderwijssector helpen bij het beheren, updaten en beveiligen van alle endpoints van scholen vanaf een centraal console, waardoor IT technici worden geholpen met:

 • Beheer en los problemen van systemen op afstand op en installeer softwaretoepassingen zoals CAD, MATLAB en Microsoft Excel in bulk vanaf een centraal punt.

 • Handhaaf standaard BYOD-beleid en -gebruik voor studenten, beperk het gebruik van USB apparaten en externe hardware en zet applicaties op een zwarte lijst.

 • Zorg voor periodieke en tijdige patch implementaties op meerdere endpoints van scholen, inclusief oudere systemen, en blijf bedreigingen voor.

 • Verminder bandbreedte- en stroomverbruik door meerdere effectieve instellingen te bieden.

 • Verminder handmatig werk aanzienlijk door routinematige beheertaken te automatiseren en te stroomlijnen.

Prestatiebeheer van schoolnetwerken en -applicaties

Terwijl onderwijsinstellingen zich inspannen om onderzoek en leren alom aanwezig te laten zijn, ligt de verantwoordelijkheid onvermijdelijk bij de IT teams van de scholen om ongeplande uitval en netwerk downtime te voorkomen en de gebruikerservaring voor hun institutionele website en intranet portaal gebruikers te optimaliseren. IT teams zullen moeten zorgen voor een hoge uptime en beschikbaarheid van leer- en beoordelingsportalen om een ononderbroken leerervaring te kunnen bieden.

Real-time oplossingen voor schoolnetwerken en -toepassingen

Oplossingen voor netwerk- en applicatiebeheer waarmee IT beheerders een hoge beschikbaarheid van netwerken en applicaties kunnen garanderen zonder downtime. De voordelen omvatten:

 • Eén console om wijzigingen in de netwerkconfiguratie, compliance en gebruikersactiviteit te controleren.

 • De prestaties van applicaties, servers, databases en de cloud bewaken met prestatiediagnostiek.

 • USB-apparaten en randapparatuur controleren, bewaken en blokkeren zodat onbevoegden geen toegang hebben tot gevoelige gegevens.

 • AIOps voor effectieve preventie van downtime, ongeplande uitval en congestie.

 • Bandbreedtebeheer voor kritieke inleveringen en toelatingsdeadlines.

 • De toegang blokkeren van leerlingen tot websites en applicaties die op de zwarte lijst staan volgens het schoolbeleid.

 • Monitor leerportalen, intranet, websites en de gebruikerservaring in real-time.

Beveiliging van schoolnetwerken, gegevens en apparaten

Open netwerken, enorme hoeveelheden gegevens en dossiers brengen een extra verantwoordelijkheid met zich mee voor IT experts van scholen om de privacy van leerlingen en personeel te waarborgen, en granulaire beveiligingsniveaus te bieden om hun systemen te beschermen tegen bedreigingen van binnenuit en van buitenaf

Proactieve oplossingen voor het beveiligen van school-IT

Beveiligingsoplossingen bieden praktische inzichten waarmee cyberaanvallen kunnen worden voorkomen, geïdentificeerd en beperkt en waarmee de toegang van gemachtigde gebruikers in real-time kan worden beveiligd, terwijl tegelijkertijd de veiligheid, het rapporteren over en de naleving van regelgeving of interne richtlijnen worden gewaarborgd. De oplossingen voor IT-beveiligingsbeheer omvatten:

 • Controle van aanmeldingsactiviteiten van gebruikers om misbruik te voorkomen.

 • Een veilige kluis voor het opslaan en beheren van inloggegevens van beheerders, studenten en medewerkers.

 • Self-service wachtwoordbeheer met opties voor het resetten en wijzigen van wachtwoorden voor studenten en medewerkers.

 • Flow-gebaseerde netwerkmonitoring om het internetgebruik van studenten, VPN’s en firewalls te monitoren.

 • Geïntegreerde tool om inlogactiviteiten van gebruikers te controleren en misbruik te voorkomen.

 • Oplossing voor het beheer van SSH-sleutels, SSL-certificaten en bevoegde gebruikers.

 • Uitgebreide SIEM oplossing voor het verzamelen, analyseren, rapporteren en archiveren van logboeken vanaf een centrale locatie.

Intelligente IT analytics

Om weloverwogen IT beslissingen te kunnen nemen is het belangrijk dat IT teams beschikken over datasets van meerdere facetten van IT en zinvolle correlaties kunnen maken uit enorme hoeveelheden gegevens om zo bruikbare inzichten te krijgen.

Geavanceerde self-service analytics oplossingen zullen u helpen om de puntjes op de i te zetten en onderweg slimme beslissingen te nemen op IT gebied.

Kenmerken:
 • Datavisualisatie en Business Intelligen voor IT.

 • Honderden ingebouwde rapporten en dashboards.

 • Direct flexibele rapporten maken.

 • Out-of-the-box ondersteuning voor meerdere gegevensbronnen.

Geavanceerde oplossingen ter bevordering van leren op afstand

Nu het online onderwijslandschap zich in een exponentieel tempo uitbreidt, moeten onderwijsinstellingen hun studenten en medewerkers ononderbroken beschikbaarheid van leerportalen, faculteiten en bronnen beloven. Verder wordt van hen verwacht dat ze de ideeën van studenten tot leven brengen met een grote afhankelijkheid van cloud-ready veilige leerkanalen om onderzoek en samenwerking te verbeteren.

Een breed scala aan IT oplossingen voor het onderwijs kan uw IT helpen zich naadloos aan te passen aan de groeiende trend van leren op afstand, terwijl de samenwerking tussen studenten en docenten behouden blijft.


Gratis e-book: Ik wil Meer grip op mijn IT

Krijg concrete tips om risico's te beheersen en transparantie in kosten te realiseren.

Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.