Anti-virusoplossingen niet opgewassen tegen zero day-malware

Anti-virusoplossingen niet opgewassen tegen zero day-malware

Traditionele antivirus-oplossingen zijn niet opgewassen tegen 47 procent van alle malware die cybercriminelen inzetten. Dat blijkt uit een rapport van WatchGuard Technologies, producent van beveiligingssoftware.


Het gaat om zero day-malware. De signalen die deze malware afgeeft wordt niet herkend door traditionele antivirus-oplossingen. Volgens WatchGuard wordt behavioral detection steeds belangrijker – er zit een bepaald patroon in het gedrag van de cybercriminelen en het is zaak om dat te herkennen.

Inloggegevens

Uit het rapport blijkt ook dat phishers steeds vaker gebruikmaken van JavaScript om gebruikers om de tuin te leiden. Aanvallers pasten JavaScript toe in HTML-bijlages bij phishingaanvallen. Hierdoor konden zij inlogpagina’s simuleren van bijvoorbeeld Google en Microsoft, schrijft WatchGuard in het persbericht.

Gebruikers konden zich daardoor vergissen en alsnog hun inloggegevens invullen op de ‘nepwebsite’. De criminelen zetten volgens WatchGuard ‘alles op alles’ om de inloggegevens van systemen en gebruikers te stelen.

(Bron: http://agconnect.nl/artikel/anti-virusoplossingen-niet-opgewassen-tegen-zero-day-malware


Klanten aan het woordSpecsaver

"BMC FootPrints is de beste service management oplossing voor het realiseren van een wereldwijde uitbreiding en de wijze waarop verzoeken worden beheerd."

Mirage ICT Services

"Maar belangrijker nog dan geld is de enorme winst in klanttevredenheid die niet in geld valt uit te drukken."

intoto

"LabTech kent veel meer mogelijkheden dan de alternatieven. Het mooie aan LabTech is dat het native Windows is. Dat werkt heel prettig omdat je op een veel dieper niveau zaken kunt instellen.". Patrick Das, eigenaar inToto

PEAK-IT

" Een partner is voor ons even belangrijk als de techniek. Natuurlijk speelt ook de prijs een rol, maar deze is niet doorslaggevend."  - Fred van Slooten, Business Alliance Manager bij PEAK-IT

Standby Automatisering

"het belangrijkste verschil is dat we in het verleden adequaat reageerde op storingsmeldingen en we nu met LabTech Software in staat zijn om proactief in te grijpen en storingen juist voorkomen". - LEON BLOKLAND, CEO VAN STANDBY AUTOMATISERING